• Aanbieding!

Mestwater Finito

NP99.80.01

Door mestwater worden de billen, benen en staart van het paard bevuild en is het maagdarmkanaal ontregeld.
De zure mest kan tevens zorgen voor irritatie aan de huid.
Zowel mestwater als waterige mest zijn het gevolg van een verstoring van de vertering en de opname van voedingsstoffen in de dikke darm.

Maak uw keuze
€ 57,50
(incl. btw)
Op voorraad

 

Levertijd 1-2 dagen.

 

Ontwikkeld door experts in diervoeding

 

Al onze producten zijn doping-vrij, tenzij specifiek aangegeven.

NP99.80.01

Mestwater bij paarden kan een vervelend probleem zijn, maar het is belangrijk om te begrijpen wat het inhoudt en hoe je ermee om kunt gaan. Hier zijn enkele relevante punten:

 1. Wat is mestwater?

   - Mestwater is een vorm van waterige ontlasting bij paarden waarbij de mest er als redelijk stevige tot vrij zachte mestballen uitkomt, maar tegelijkertijd verliest het paard ook een aanzienlijke hoeveelheid vloeistof. Dit kan zowel tijdens als na het mesten gebeuren. Het is belangrijk om te weten dat mestwater niet normaal is en dat het wijst op een verstoring in het spijsverteringsstelsel van het paard.

 

2. Oorzaken van mestwater:

   - Een van de mogelijke oorzaken is een verstoorde darmflora. Paarden hebben een hoge doorstroomsnelheid van voedsel in hun darmen, wat betekent dat er weinig tijd is voor de vertering. Als er onvoldoende gezonde bacteriën, enzymen of gisten aanwezig zijn, kan water niet goed worden opgenomen uit de darmen, wat resulteert in mestwateren. Andere factoren zoals stress, plotselinge voerwisselingen, overgang van stal naar weide, wedstrijdstress, transport of verhuizing kunnen ook bijdragen aan mestwater.

 

3. Symptomen en gevolgen:

   - Bij mestwateren is de mest wel gebald, maar komt er veel water mee naar buiten. Het kan zelfs gebeuren als het paard een scheetje laat, waardoor de billen, benen en staart van het paard bevuild raken. Normaal gesproken hoort een paard soepele, niet te grove of te droge mestballen te hebben. Wisselende consistentie kan wijzen op problemen in het lichaam en is een signaal om alert te zijn op mogelijke darmproblemen¹.

 

4. Belang van vroegtijdige aandacht:

   - Subtiele symptomen zoals wisselende mestconsistentie kunnen wijzen op onrust in de darmen. Vroegtijdige interventie kan ernstigere problemen voorkomen. Als jouw paard al lange tijd last heeft van te veel vocht in de mest, is het belangrijk om dit goed in de gaten te houden en indien nodig maatregelen te nemen.

 

Kortom, als je merkt dat je paard last heeft van mestwater, is het raadzaam om de oorzaak te achterhalen en passende maatregelen te nemen om de darmgezondheid te bevorderen.

 

 

Het bevorderen van de darmgezondheid van je paard is essentieel voor zijn algehele welzijn. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om de darmgezondheid te verbeteren:

 

1. Kwalitatief goed ruwvoer:

   - Zorg ervoor dat je paard toegang heeft tot hoogwaardig hooi of gras**. Goed ruwvoer is de basis voor een gezonde spijsvertering.

 

2. Regelmatige beweging:

   - Voldoende beweging helpt de darmmotiliteit te bevorderen. Laat je paard regelmatig grazen, rennen en spelen.

 

3. Stressmanagement:

   - Stress kan een negatieve invloed hebben op de darmgezondheid. Zorg voor een rustige omgeving, vermijd abrupte veranderingen en bied voldoende mentale en fysieke ontspanning.

 

4. Probiotica en prebiotica:

   - Overweeg het gebruik van probiotica (goede bacteriën) als Yea Sacc® Ultra en prebiotica (voedingsstoffen die de groei van goede bacteriën bevorderen) als BT-Biergist. Dit in combinatie met Mestwater Finito. Deze kunnen helpen bij het herstellen van een gezonde darmflora.

 

8. Voedingssupplementen:

   - Overweeg het gebruik van een specifiek voedingssupplementen als Mestwater Finito die de darmgezondheid ondersteunen.

NP99.80.01

Datasheet

Ter ondersteuning bij
- gevoelige spijsvertering
Ter ondersteuning bij
- dunne waterige ontlasting

Certificaten

Component 8 – 1_1.png