Hoesten - Luchtwegproblemen

Actieve filters

 • BronchoProtect
  Snel bekijken

  BronchoProtect

  Helpt bij:
  • - doelmatige ademhaling
   - optimale longfunctie

  € 27,50

  NutriPower Broncho~Protect voor een doelmatige ademhaling. Bevat natuurlijke etherische olieën.

  Op voorraad

Paarden, net als mensen, hoest af en toe. Echter, chronisch hoesten bij een paard is vaak reden tot zorg. In dat geval moet U uw dierenarts raadplegen. Een van de meest voorkomende oorzaken van hoesten bij een paard is de stalhoest, dit verwijst eenvoudigweg naar paarden die hoesten in rust, meestal in de stal. Gedurende training of inspanning hoest het paard eigenlijk nooit.

Mogelijke redenen voor stalhoest zijn:

•Allergieën
•Blootstelling aan stofwolken, stoffig hooi of schimmel in het hooi
•Te snel eten of drinken
•Blootstelling aan insecten

Net als mensen kunnen paarden gevoeligheden ontwikkelen bij bepaalde allergenen, zoals schimmels, stofpollen.
Wanneer ze worden blootgesteld aan deze allergenen vertoont het paard de typische reacties zoals hoesten, loopneus en niezen. Een Stalhoest is niet een kwestie die vraagt om onmiddellijke behandeling door een dierenarts. U kunt in het geval van een stalhoest een decongestivum en slijmoplossend product verstrekken speciaal samengesteld voor paarden.

Natuurlijke remedies hebben ook bewezen dat zij heilzaam werken bij hoestende paarden. Het geeft vaak verlichting van de symptomen, stimuleren het immuunsysteem en ondersteunen de gezondheid.
Behandelingen met natuurlijke producten zijn veilig en zacht om te gebruiken bij paard met hoestproblemen en geeft geen ongewenste neveneffecten.