NutriPower CartiAid Synergie Pellet

NutriPower Products
NP11.00.24
    Levertijd: 1-3 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Samenstelling en Gebruiksaanwijzing

Nu met ongedenatureerde collageen type II - UC II.

CartiAid Synergie Pellet gewrichtsupplement ( pellets = brokjes) is ook ondersteunend bij pees- en ligament problemen.

NutriPower ® CartiAid Synergie is een uitgebalanceerd breedspectrum gewricht supplement voor een optimale ondersteuning van het bewegingsapparaat.

CartiAid Synergie bevat essentiële nutritionele ingrediënten in de meest pure vorm van Glucosamine HCL , Chrondroïtinesulfaat, Hyaluronzuur, MSM, Omega 3 en 6, cofactoren ( Mn, Zn, Cu) en Ongedenatureerd Collageen type II) in hoge concentraties ter ondersteuning van gewrichten, synovia (gewrichtsvloeistof), pezen, ligamenten en bot.

 

Ook kunnen gewrichtsbanden en pezen betrokken zijn bij het ziekteproces. Osteoartritis uit zich in pijn, zwelling en stijfheid in het gewricht en bewegingsbeperking.

Vaak word gewerkt met NSAID’s .

NSAID’s hebben echter ernstige bijwerkingen. Er zijn verschillende alternatieven die osteoartritis kunnen verlichten en de kwaliteit van leven kunnen verhogen, waaronder collageen supplementen met ongedenatureerd collageen type II

Collageenvezels zijn de belangrijkste extracellulaire eiwitten in het lichaam. In de extracellulaire matrix zorgt collageen primair voor structuur, samenhang, elasticiteit en stevigheid van de verschillende soorten bindweefsel, waaronder kraakbeen, botten, pezen, ligamenten (gewrichtsbanden), huid en bloedvaten.

Er zijn duidelijke verschillen tussen ongedenatureerd collageen type II (met de oorspronkelijke ruimtelijke structuur) en gehydrolyseerd (afgebroken) collageen type II (collageenpeptiden het z.g.n. gelatinaat).

Een voedingssupplement met ongedenatureerd collageen type II (zoals UC-II, gewonnen uit kippenborstbeen) werkt beter en via een ander werkingsmechanisme dan gehydrolyseerd collageen type II.

De werkzame dosis van UC-II is 250 maal zo effectief als gehydrolyseerd collageen type II .

Voor de aanmaak van collageen en andere bindweefselmoleculen is vitamine C essentieel. Alle weefsels die het paarden lichaam structuur en stevigheid geven zoals de gewrichten, pezen, huid, spieren (waaronder de hartspier), botten en bindweefsel zijn afhankelijk van de opbouwende activiteit van vitamine C, met name in herstelperiodes.

Samenstelling:

Uitgedrukt in mg/kg:
Glucosamine HCL (82% puur) 89.000 mg
Chondroïtine Sulfaat 4.000 mg
Collageen Type II ongedenatureerd 13.000 mg
Hyaluronzuur 3.500 mg
MSM 179.000 mg
Omega 3 17.750 mg
Omega 6 4.850 mg
Mangaan (3b504) 4.460 mg
Koper (3b407) 890
Zink (3b612) 3.570 mg
Lysine (3.2.3) 3.570 mg
Vitamin C in Natrium-Calcium-Ascorbylphosphat (3a312) 8.920 mg

Gebruiksaanwijzing:

Afhankelijk van de aard van de artrose, licht of zwaar geven wij u hierbij een advies dosering.

Start dosering:
Paard 500-550kg: eerste 30 dagen 100 g. per dag
daarna overgaan op onderhoudsdosering van 50 g. per dag.